Välkommen till kundvagnen
Korgen innehåller 0 varor
för totalt 0 kr Gå till kundvagnen

Om Epotex

Epotex Säljservice AB är en specialfirma för "plast i bygget". Företaget bildades 1973 och har sedan 1975 fungerat som försäljningsbolag åt Nils Malmgren AB. Inom företaget finns lång erfarenhet av epoximaterial och dess användningsområden.

I samband med försäljning utarbetar vi arbetsbeskrivningar, arbetsinstruktioner och vi hjälper till att ta fram mängd- och kostnadskalkyler.

Epoxiplasten

Epoxiplasten är den plast vi valt att arbeta med, då vi tyckt oss finna att den kombinerar de andra härdplasternas goda egenskaper utan att ha dess nackdelar. Att epoxi är ett mycket bra lim känner nog de  flesta till och det var i början dess huvudsakliga användningsområde. En av epoxins fördelar är dess i det närmaste obefintliga krympning vid härdning, en epoxibeläggning blir alltså spänningslös och ett användningsområde där man utnyttjar dess låga krympning är vid tillverkning av mastermodeller och kopierfräsmatriser.

Epoxiplastens mycket goda hållfasthetsvärden utnyttjas vid tillverkning av dragverktyg för plåtformning av t.ex stänkskärmar, kedjeskydd, plåtar till värmeväxlare m.m.

Med rätt härdarsystem blir epoxiplasten helt okänslig för fuktig miljö, man kan till och med arbeta under vatten. Detta betyder att byggfukt för det mesta inte är något större bekymmer.

Epoxiplasten kan modifieras från stenhård till gummielastisk karaktär. Epoximaterial avsedda för golvbeläggningar ställer man in "benhård" då man av erfarenhet vet att den då blir mest slitstark för rullande belastning och slag.

Epoxins kemikalieresistens är mycket god för både alkali och sur påkänning, med undantag för vissa organiska syror. Den är helt okänslig för oljor, bensin och aromatiska lösningsmedel och används som tätningsskikt i cisterner avsedda för dessa kemikalier.

Epoxiplast har under lång tid använts som lackskikt inuti konservburkar och det finns i dag epoxisystem som används i dricksvattentankar där den motverkar bakteriebildning på tankväggarna.

Övrigt

Förutom NM system epoxiprodukter säljer vi även verktyg och skyddsutrustning för användning tillsammans med epoximaterial. Vi har även distansmaterial, glasfiber-, kolfiber- (både drapérbar väv samt riktade) samt peel-ply på lager. Aramid- (kevlar) och terylenevävar kan vi ta hem på beställning, observera att det då är vissa minimimängder som krävs.

Epotex Säljservice AB
Org.nr: 556179-2176

Printer friendly pageSkriv ut sidan